Kolego, ustawa ustawą, prawo prawem, a wy i tak robicie swoje (wy = handlowcy/serwisanci/producenci). W ustawie mowa jest o 14 na rozpatrzenie i 21 na wymianę - to fakt, ale nie jest powiedziane czy te dni się sumują i czy czas liczy się od dnia zwrotu do sklepu, czy od dnia dstarczenia do serwisu/producenta.[/quote]
Dokładnie ja też miałem napisane że mają 21 dni na wymianę NO I CO Z TEGO jak czekałem prawie 2 miechy mimo ze co 2 gi dzień szłem do nich do sklepu sie pytać kiedy w końcu odzyskam moje części.
A takie cwaniactwa jak w artcomie to wcześniej na oczy nie widziałem w każdym innym sklepie reklamacje ponizej 21 dni mi rozpatrywali.
W CSC w 8 dni mi wymienili na nowy sprzęt bez kręcenia zaniosłem powiedzieli żebym za tydzień sie przyszedł dowiadywać i nie było problemu.
Tak samo serwis w articomie jest na tragicznie niskim poziomie jak miałem uszkodzone ramy to zamiast poszukać rozwiązania żeby chodziły w dualu rozłączyli mi duala i oddali kompa bez słowa o tym ze ramy nie pracują w dualu tylko ze już działa i jest naprawiony...
Kiedy dysk mi nie chciał działać zawsze jak odbierałem od nich komp działał 15 minut i znowu przestawał mimo ich zapewnień ze testowali go cały dzień mi wystarczyło kopiowanie pliku 4 gb aby doprowadzić do reseta "serwis" Articomu po dziś dzień pewnie nie wie co było nie tak mimo ze problem był banalny i w końcu sam znalazłem rozwiazanie.